assut 1 portadaSom un equip de gent de la Pobla de diferents edats i professions que tenim en comú la il·lusió per fer les coses de manera més participativa i de treballar per un model de poble saludable, sostenible i innovador. Ens caracteritzem per l’aportació comuna d’idees i el nostre treball s’alimenta de les propostes de tots. El vertader protagonista és el poble. Tots i cada un dels seus veïns i veïnes.

“Fem un poble per a tots i entre tots”


Motivacions

La primera motivació que tenim és que la gent se senta com nosaltres, orgullosos de ser de la Pobla i de viure en el poble. És per això que pensem:

  • en un model de poble
  • en un camí que hem d’encetar
  • en un objectiu que hem d’aconseguir

Ens motiva la idea del treball cooperatiu i participatiu, en l’àmbit institucional i en l’àmbit associatiu. La participació ciutadana és la base del nostre compromís. De l’esforç d’ara eixirà el futur, que entre tots crearem: un poble dinàmic, més alegre, més sa.

TOTS SOM LA POBLA!

pobla


Model de poble, en realitat… de Pobla!

Volem un poble actiu, en el qual els seus veïns participen de tot el que es faça. De l’esport, de la música, de les festes, de les xerrades, dels plenaris. El poble ha de participar del poble.

Un model de poble que respecte a tota la gent, pense com pense.

La nostra cultura i les nostres arrels cal defensar-les i enfortir-les, ja que són el que ens diferencia en un món cada vegada més globalitzat i homogeni. Són eixos vertebradors de la nostra identitat com a poble i un valor a enriquir amb la interacció amb la resta del món, sense que perda el seu caràcter diferenciador. Tot allò sense renunciar a la innovació i a les noves tecnologies que són ferramentes per aconseguir donar a conèixer i seguir aprenent i creixent com a poble.

El futur de la Pobla és una agricultura innovadora i digna que aposte per productes autòctons, de qualitat, i que siguen coneguts per la seua excel·lència. La base d’aquesta agricultura ja la tenim i a la vegada volem que ajude a cuidar el paisatge i que afavorisca una indústria agroalimentària. Així propiciarem l’augment del valor afegit dels productes generats.

El resultat d’aquesta agricultura serà un paisatge de camps treballats, zones verdes, barrancs nets, camins transitables i per conseqüència, desenvolupament econòmic i prosperitat de tot el poble.

IMGP4665Com en la cultura i el temps lliure, en l’esport la Pobla té moltes coses a favor seu, sols falta reorganitzar-les o en alguns casos, millorar-les. Per tant volem impulsar els esports. Tenir una afició, ser membre d’un club esportiu, i coses així et fan obrir la ment. S’ha de fomentar l’esport, principalment l’esport base (xiquets i xiquetes) perquè es creen hàbits saludables i valors com el respecte, la convivència, el treball en equip…

Mitjançant la promoció de l’esport es pot donar a conèixer la #marcaPobla arreu del món.

Referent a la salut, és necessari fer accions de salut preventiva: tallers pràctics de formació en diferents àmbits sanitaris, plans d’actuació específics. A més, s’han de posar en valor espais per a activitats saludables com ara passejades, rutes per a diferents edats…

Un poble saludable és garantia de futur i prosperitat. La pressió demogràfica i la superpoblació de les ciutats fan que la qualitat de vida dels pobles xicotets siga cada vegada un valor més important que hem de cuidar. Les infraestructures necessàries per a atendre de manera adequada a la població, han de fer-se pensant en criteris de sostenibilitat futura, per evitar problemes de despoblació i mantenir i atraure nous habitants a zones rurals com el nostre poble, fent-les així sostenibles sense que perden els seus valors i arrels.

Entenem que l’educació és vital en la vida d’un poble. El seu futur depèn de les generacions que van creixent. En l’educació dels xiquets i xiquetes intervenen tots el que vivim en un poble, tota la col·lectivitat, i això un ajuntament ho ha de tindre sempre present.

Vivim en un poble menut on tots ens coneixem per la qual cosa la col·laboració ciutadana és bàsica. La prevenció és fonamental, per tant cal mantenir un cos de Seguretat pròxim als veïns, que genere confiança.

Participació, transparència i honestedat…