l’assut – nº2 – Participació – Esport – Educació – Cultura – Joventut

Volem un poble més democràtic, amb una manera de fer política transparent, honesta i al servei dels interessos de tots. Volem un poble de veïns i veïnes actius, participatius, informats i formats, conscients i transformadors. Un Poble de veïns i veïnes implicats on ningú haja de renunciar al seu paper actiu en política.

El futur del poblatans passa per la participació, la il·lusió i l’acció

Presentació


 

Participació

Des de compromís, proposem basar la nostra tasca en una participació ciutadana activa; volem escoltar les propostes de les persones i atendre a les seues necessitats, per fer projectes adequats i útils. D’aquesta manera, suggerim:

  • Els plens es podran seguir de manera presencial i/o via online. Cadascun dels ciutadans podrà col·laborar, i expressar les seues necessitats i inquietuds. Les actes elaborades es penjaran al tauló de l’ajuntament i a la web. A més, seran enviades per correu als col·lectius i persones que ho sol·liciten prèviament
  • Creació de diversos consells: consell ciutadà, de l’esport, de joventut, de cultura, de festes…
  • A més, proporcionarem una via de comunicació extra a través de les noves tecnologies, per poder expressar les necessitats puntuals del dia a dia.
  • Relacionat amb els projectes que requereixen una gran inversió, SEMPRE es farà una consulta prèvia amb el poble. Cada decisió important, requerirà un consens amb els veïns.

Treball en equipJoventut

El futur del poble es basa en la joventut i en el relleu generacional.

La joventut és una peça fonamental i ha de ser una part activa del poble. Però en l’actualitat és un dels col·lectius que té menys llocs, activitats i participació al poble. Per aquest motiu, trobem que existeix la necessitat de crear un consell de joventut a través del qual els joves expressen què volen fer, què els il·lusiona i què necessiten per poder-se reunir, organitzar i fer realitat una joventut activa en el poble.

Des de Compromís plantegem la promoció de programes que tinguen com a element central el coneixement del medi, l’educació ambiental i la promoció del patrimoni valencià.

Programes municipals de formació del voluntariat, amb posteriors experiències pràctiques.

Esport

S’ha de fomentar l’esport base (xiquets i xiquetes) per a què es creen hàbits saludables i valors com el respecte, la convivència, el treball en equip…

Volem impulsar la pràctica dels esports. És per això que:

  • Establirem una estreta col·laboració amb les associacions esportives locals perquè es convertisquen en l’element dinamitzador de l’esport local.
  • Afavorirem l’esport per a tots, posant a l’abast de la població les instal·lacions i serveis auxiliars necessaris.
  • Donarem suport a esdeveniments esportius puntuals per tal de promocionar els esports. Mitjançant la promoció de l’esport es pot donar a conèixer la #marcaPobla arreu del món.

Educació

L’Escola hauria d’estar permanentment oberta, on pares i mares, alumnat, associacions culturals i esportives, banda de música, etc. hi participen activament i interaccionen uns amb els altres. L’Escola pública ha d’eixir de les seues parets, i ha d’estar al servei i impregnar la vida de tot el poble.

L’educació és vital i és necessari que l’ajuntament s’implique decididament en aquest tema. En l’educació dels xiquets i xiquetes intervenim tots el que vivim en un poble i per tant l’ajuntament ha de complementar la tasca educativa dels mestres, promovent activitats extraescolars i oferint tota una sèrie de propostes perquè l’alumnat complete la seua educació, potenciant el gust per aprendre i fomentant l’autonomia personal, la llibertat, la responsabilitat, la competència i la felicitat. Creiem que s’han d’ensenyar altres continguts que els que apareixen als programes educatius. Els nostres oficis tradicionals, tasques agrícoles, entorns i costums són algunes de les coses que s’han de portar a l’escola i l’ajuntament pot fer un paper essencial en aquesta tasca.Agricola

L’educació i formació al llarg de la vida és un dels nous reptes a afrontar. La Pobla necessita un impuls específic i potent a la formació continua per ajudar als joves i majors a adquirir competències digitals.

Cultura

La cultura és la base i el fonament d’allò que som. Des de l’ajuntament donarem suport a totes les entitats culturals per tal de facilitar i programar les seues activitats.

Els valors culturals que són expressió de la identitat d’un poble, com ara la tradició i els costums, han de recuperar-se, mantenir-se i difondre’s per a futures generacions. Així cal programar rutes i itineraris per conèixer diferents aspectes del poble i de l’entorn.

S’han de recuperar tradicions perdudes, oblidades com les tradicions del foc valencianes.

També s’ha d’incentivar l’intercanvi cultural entre generacions.

La cultura ens referma en el nostre sentiment d’orgull i pertinença al nostre poble.

 

Arxivat en: Ciutadania, Cultura i Educació, Esport, General, Joventut, l'assut, Participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *