I ens diuen radicals …

Sí, això, que alguns ens acusen, els de Compromís de radicals. Però els que són RADICALS (amb majúscules) són els del Partit Popular de La Pobla que van planificar un polígon que ocupava una gran part del nostre terme municipal (quasi 400.000 m²). Un polígon que destrossava el nostre paisatge, sense un pla realista per a donar-li ús: només la insòlita idea que a La Pobla vindrien empreses de mig món. Tot això, a més, de la mà d’una immobiliària, ara feta fallida, que s’avenia, suposadament, a pagar “Raimaes” i altres despeses vàries (i ara volen exigir la devolució de centenars de milers d’euros amb els quals es van pagar no se sap molt bé quines coses).

Però moltíssim més radical, si pot ser, és el que ha fet el govern del PSOE de la Pobla del Duc. Que és NO FER absolutament res durant quasi 8 anys amb el tema del polígon. En realitat amb quasi res que tinga a veure amb les empreses agroalimentàries i els agricultors de La Pobla (com va deixar patent la dimissió del regidor d’agricultura, cansat que no li deixaren  “moure fitxa”, ja que este àmbit no era una prioritat per a este govern municipal). 

Esta inacció ha culminat fa uns mesos amb la promoció de la caducitat del projecte d’urbanització sense tindre una alternativa per a les empreses que, legítimament, tenien perspectiva de poder traslladar i/o ampliar la seua activitat al polígon i que (per les promeses d’alguns polítics) ja havien invertit en ell. 

Totes dues coses (el passar-se de frenada el PP i el no arribar del PSOE) poden tindre conseqüències nefastes per al nostre poble, afavorint la marxa d’algunes de les poques empreses que ens queden. La qual cosa podria fer perillar la viabilitat de la resta d’empreses i comerços del poble, i fins i tot la continuïtat de l’institut per falta d’alumnat (ja està en mínims).

I enfront d’esta radicalitat del PP i del PSOE nosaltres, des de Compromís, ens comprometem a abordar sense falta este tema, instant la urbanització d’una part del polígon (es pot abordar per fases, de manera que siga molt més sostenible), dimensionada i adaptada a les necessitats de les empreses que tenim a La Pobla. I fer-ho bé, dissenyant un pla per a convertir este futur polígon en un polígon agroalimentari, pensat per a donar serveis concrets a este tipus d’empreses. Per exemple, planificant una illa de compostatge o de generació de bio-combustibles per als triatges, que són un problema per a este tipus d’indústries.

L’especialització d’un polígon adaptat a este tipus d’indústries atrauria noves empreses agroalimentàries o propiciaria que es crearen d’altres noves que ajudarien a recuperar una agricultura que en este moment està en un dels seus pitjors moments. La proximitat de les indústries finals de transformació, que són les que aporten valor afegit i tenen futur, generaria sinergies i economies d’escala perquè La Pobla torne a recuperar una activitat agrícola que permetisca viure dignament.

I és que si alguna cosa tenim en Compromís per La Pobla del Duc és un model de poble, un model capaç de generar oportunitats per als nostres joves i evitar que acaben buscant-les fora, sostenible, just i inclusiu. Un Poble per a tots!.